<<<

Här samlas information om vad som händer.
KOM GÄRNA MED TIPS

 

240610 Gårdsviken är nu öppnad för säsongen 2024. Under vårfixarhelgen 7-9/6 var det det ca 14 medlemmar som hjälptes åt att få allt på plats och städning gjord. Inga skador efter vintern kunde hittas Några hade under en vecka i förväg gjort en massa arbete så själva arbetshelgen var ovanligt lättsam. Och ett stort tack till JP som sett till att det fanns lunch till alla under två dagar.
Styrelsen
240227 Årsmötet för 2024 hölls planenligt i gamla skolan, Hyttgården i Töre. 15 medlemmar var med på mötet som genomfördes enligt kallelsen. Enda förändringen i styrelsen är att Mats Danielsson gick in som ledamot istället för Rasmus Bergström som tackades för sin tid i TBKs styrelse.
Ordförande tackade alla för visat intresse och deltagande i mötet.
Efter mötet bjöds på gott fika.

Styrelsen

240122 Årsmötet för 2024 hålls söndagen den 25/2-2024 klockan 18:00 i Hyttgården (adress Luleåvägen 1) i Töre.
Kallelse med dagordning kommer att skickas ut via e-post och och även offentliggöras på Facebook.

Styrelsen

231011 Besättningen på en gästande båt som besökte Gårdsviken under sommaren skickade ett brev till TBK. Det känns bra att få ett sådant efter allt arbete som läggs ner för att göra anläggningen så trivsam som möjligt för alla. Tack alla som hjälper till! Nedan finns brevet att läsa.
Styrelsen

Hej på er!
Vi ville bara säga tusen tack för fantastiskt fint mottagande i er fina klubbhamn! Att få komma till en så välordnad klubbholme och möta så många trevliga människor tillhörde en av höjdpunkterna på vår Bottenvikstur! En resa till Bottenviken räcker givetvis inte för att hinna med ens en bråkdel av allt man vill hinna med. Vi hoppas vi ses igen ett annat år!

Mvh
Susanne och Inge
Ottilia 2 af Petersburg
Norrtälje

230920 Så var båtåret 2023 över. Ett gäng samlades under helgen 8-10/9 för att vintersäkra Gårdsviken. En eloge till alla som ställde upp.
Även om det inte varit en toppensommar så har det bjudits på en hel del fina dagar och det har märkts genom antalet besökande båtar har varit ganska normalt. Tack alla medlemmar och övriga gäster för era besök och att ni hjälper till att vårda anläggningen då ni är där.
I albumet finns bilder från sommaren.
Styrelsen
230831 Helgen 8-10 september stänger vi anläggningen för i år. Kom och hjälp till med allt som behöver göras. Om ni inte kan komma med båt så kan skjuts ordnas från Hällhamn. TBK bjuder på lunch och eftermiddagsfika. Även middag bjuds det på bestående av surströmming, sill och varmkorv.
Det finns mycket att göra så TBK tar tacksamt emot all hjälp som kan fås. Om ni har frågor ring ordförande eller kassör.
Styrelsen
230812 Efter några års uppehåll med surströmmingsfester i Gårdsviken anordnar TBK en fest i år. 26 augusti kl. 18.00 samlas vi för att öppna burkarna.
Varmt välkomna alla som vill och kan. Kuvertavgift 150 kr.
För att kunna bedöma hur stora inköp som måste göras vill vi att ni anmäler om ni ska delta.
Anmälan görs genom att skicka ett mail till 0921.14044@telia.com med ert namn och antal personer. Om ni redan anmält er via Facebook så räcker det.
Styrelsen
230612 Nu har Anläggningen öppnat för säsongen. Många har hjälpt till, dels  under vårfixarhelgen, dels under senare delen av maj för att få allt klart.
Styrelsen tackar alla som lagt ner tid på att få allt klart inför sommaren 2023. Tack JP för smörgåstårtan under lördagen! Bilder från arbetet kommer senare.
Styrelsen
230520 Nu ser vi fram mot en härlig båtsäsong. Vårfixarhelgen går av stapeln 9-11/6. Ju fler vi blir som kan hjälpa med att starta upp anläggningen desto lättare för oss alla. Har du inte hunnit sjösätta din båt så hämtar vi dig/er i Hällhamn. Vi kommer att bjuda alla inblandade på fika och lunch under lördagen. Ni som vill bli hämtade i Hällhamn ringer Camilla 070-202 60 06.
Välkommen till en trevlig helg hälsar styrelsen.
230428 Vi vill påminna om medlemsavgiften till TBK för 2023. Det är ganska många som glömt att betala.
Hjälp kassören genom att betala snarast.
Styrelsen
230205 TBK:s årsmöte hålls i år i Hyttgården i Töre 19/2-23 klocka 17:00. Efter årsmötet bjuds på fika.
Välkommen!
Styrelsen.
220823 Under helgen 9-11/9 avslutades säsongen i Gårdsviken. Ca 10 båtar med besättning ställde upp för att vintersäkra och städa anläggningen inför vintern. Hyfsad uppslutning samt fint väder och rätt vindar, om alls några, gjorde arbetet tämligen enkelt.
Styrelsen tackar alla som ställde upp och hoppas att fler vill delta i detta trevliga om än lite dystra arbete då detta betyder att
båtsäsongen är över för de flesta. Bilder fr.o.m. midsommar och framåt finns i albumet under "sommarbilder" eller här (direktlänk)
Styrelsen
220823 Nu är det snart dags att stänga ner Gårdsviken för vintern!
Boka helgen 9-11/9 för att komma och hjälpa till. Det finns massor att göra och samtidigt att ha roligt. Låt inte bara ett fåtal dra lasset och göra allt. Många händer gör jobbet lätt.
Har ni inte möjlighet att komma med båt kan transport anordnas från Hällhamn med klubbåten på lördagen, första turen lämnar Hällhamn kl. 09:00 Vill ni nyttja denna möjlighet så skicka ett mail till 0921.14044@telia.com
Styrelsen
220607 Nu har TBK öppnat för 2022. Från fredag till måndag jobbades det med allt som måste göras inför säsongen. Klubbstuga, bastu, gäststuga och toaletter städades. Bryggor i Kohamn och i Gårdsviken sattes på plats, det räfsades, klövs och travades ved, blomlådorna rensade och en ny diskbänk monterades plus en hel del annat. Synd bara att vi var så få och så gamla förutom ungdomarna på ca 50 bast. Totalt var vi 9 stycken som stretade i 4 dagar men det gick bra ändå.
Tack JP för den goda maten till den gemensamma middagen på lördagskvällen!
Bilder från vårfixarhelgen.
Styrelsen.
220601 Vi samlas under helgen 3-5/6 för att göra i ordning anläggningen inför sommaren. Det finns mycket att göra så det uppskattas verkligen om så många som möjligt kan komma och hjälpa till. /Styrelsen
220420 Det blev ett par vedkörningshelger till sist. Ett par olika gäng var ute och gjorde sitt bästa för att få ihop ved för åtminstone en sommar.
Det ser ut som om anläggningen klarat vintern utan några skador. Förutom vedhuggning skottades det tak och den renoverade bastukaminen (tack Roger) sattes på plats. Nu är det bara att invänta våren och starta upp årets säsong. Tacka alla som ställde upp! Lite bilder finns här.
Styrelsen
 
220318 Det blir ingen vedkörning lördag den 19/3 eftersom ingen medlem, förutom 2 från styrelsen, har möjlighet att hjälpa till.
Styrelsen
210823 17,18-19/9 är det arbetshelg. Kom och hjälp till om du har möjlighet, det är mycket som ska göras. Om du inte kan komma med egen båt och kan komma över dagen så kan transport ordnas från Hällhamn. Det bjuds på lunch och fika för de som finns på plats och medverkar på ett eller annat sätt. Välkomna!
Styrelsen
210820 Hösten närmar sig efter en sommar som bjudit på perioder med riktigt bra väder varvat med lite sämre dito. Vattentemperaturen kom upp till dryga 20° men sen kom nordanvinden svepande ett antal dagar och sänkte tempen till under 10° för att återigen stiga till som mest ca 17°. Under perioder har det varit 20-30 båtar och vissa nätter upp mot 35 st. Det har visat sig i antalet säckar med pant, ca 20 st, vilket ett välkommet tillskott till kassan. Även uthyrningsstugan har varit välbesökt och det är roligt att den uppskattas. Det är också nöjsamt att se att besökande gäster verkar trivas i Gårdsviken. Roligt att anläggningen fick  högsta betyg från en av våra rullstolsburna besökare denna sommar. Ramper, spänger och anläggningen i stort gav verkligen en rullstolsburen möjligheten att komma ut till havs och i land på ett fint besöksmål.
  Ett par saker önskar de som försöker hålla anläggningen i skick är att gäster inte lämnar glasflaskor i pantbehållarna och inte blandar aluminiumburkar med petflaskor. Önskvärt är också att inte aluminiumfolie och plastförpackningar lämnas i grillplatserna. Vi har också haft besök av en gäst som tyckte att det var lämpligt att lämna sina sopor i utedasset i stället för att bära dem till Kohamn alt. ta hem dem. En besökare tyckte också att det var ok att krossa en glasflaska bland stenarna invid den lilla badplatsen vid bastun. De gjorde i alla fall ett försök att städa upp efter sig. Vi uppmanar alla trevliga besökare att gemensamt ta hand om vår fina anläggning precis som om att det vore deras egen.
 Under sommaren fick bastun bättre ventilation och helgen 13-15/8 byggdes ett permanent tak över altanen vid klubbstugan. Ca 10 man jobbade med projektet och fick allt under tak. Nu återstår en del snickeriarbeten innan det är helt färdigt.
 Lite bilder från sommaren finns i albumet.
Styrelsen
210612 Efter ett par helgers arbete är nu vår anläggning klar för säsongen 2021. Även denna vinter hade isen och vädret ställt till med en del elände. Vattenståndet och vind hade gjort att massor hade spolats bort långt upp under kajen och även blomlådorna hade tömts på jord. En ca 10 m lång sträcka av kajen fick brytas upp för att kunna återställas. Även bryggorna hade fått en del skador på överliggare och sidobräder.
   Klubbstuga, gäststuga, grillhus, bastu och toaletter städades noggrant. En död säl som strandat i viken spred en ovälkommen odör och fick bogseras bort. Några medlemmar som inte kunde komma under ordinarie helg hörde av sig och kom i stället helgen innan för att hjälpa till. Tacksamt!
Styrelsen tackar alla som gjorde det möjligt att på relativt kort tid fixa allt som behövdes. Ock Emelie som gjorde smörgåstårtorna lär nog få fler beställningar!
Några bilder från de två första helgerna finns nu i albumet.
Styrelsen
210422

Vårfixarhelgen den (4) 5 – 6 juni stundar!
Vi i styrelsen ser gärna att så många som möjligt kan komma ut och hjälpa till att starta upp anläggningen för säsongen. Det finns både små och stora uppgifter att lösa varför även små och stora kan bidra på alla sätt!
Om du själv inte hunnit få båten i sjön men gärna kommer och hjälper till så kan vi ordna med transport till och från Gårdsviken från Hällhamn. Kontakta i så fall någon i styrelsen för att göra upp tid m.m.
För alla som hjälper till utlovas den smörgåstårta som annars skulle ätits på årsmötet (vilket av förklarliga skäl inte var möjligt tidigare i vår).
Väl mött och i hopp om fint väder till vårfixarhelgen!
Styrelsen

210126 Årsmötet är flyttat till söndag 21/3-21 kl. 17:00. Mötet kommer att hållas digitalt. Information om hur mötet kommer att gå till kommer att skickas ut via e-post ca en vecka innan mötet.
200915 Säsongen 2020 blev lite annorlunda än tidigare pga. pandemin.  Betydligt färre, företrädesvis finska besökare, har besökt anläggningen i år. Dock har några långväga gäster, bl.a. från Danmark och Tyskland,  besökt till Gårdsviken. I övrigt har antalet båtar som legat vid bryggorna varit tämligen normalt. Inga evenemang har hållits av naturliga skäl men gemenskapen på kaj och bryggor har varit ungefär som vanligt.
Vädret har väl också varit tämligen normalt med några värmeböljor varvat med typiskt svensk sommar.

Under helgen som var, 11-13/9, vinterställdes anläggningen och klubbhus och bastu låstes för vintern. Bryggorna är utsläppta men det går bra att ligga mot kajen om man vill göra en sen hösttur. Tyvärr var uppslutningen för att göra allt jobb som behövs inför vintern inte så hög. Ca 10personer fick gno på under lördagen och söndagen med bryggutsläpp, städning, vedtravning mm. Ett stort tack till de som var närvarande och hjälpte till! Hoppas det blir några fler under vårfixarhelgen 2021.

Styrelsen tackar alla besökare för trevlig samvaro och önskar alla välkommen åter under nästa säsong, förhoppningsvis utan pandemi!

200701 De evenemang som planerats för sommaren, plättfesten den 18/7 och surströmmingsfesten den 22/8, ställs in helt. Styrelsen har fattat detta beslut med anledning av den smittspridning av Covid-19 (coronaviruset) som pågår i Norrbotten och då sammankomster/evenemang med fler än 50 personer alltjämt inte är tillåtna.
Klubbanläggningen/Gårdsviken är dock öppen och alla är välkomna att besöka anläggningen när man vill.
Styrelsen önskar alla en fortsatt god båtsommar!
200410 Vår och sommar närmar sig och nu är det bestämt att VÅRFIXARHELGEN blir den 5-7/6. För att inte ett fåtal ska behöva göra allt är det av största vikt att alla som har möjlighet ställer upp för att gör anläggningen sommarfärdig.

Samtidigt påminner styrelsen om att det är hög tid att betala MEDLEMSAVGIFTEN om det inte redan är gjort.

Styrelsens sammansättning för 2020 är nu färdig.

200219 Så har det första årsmötet enligt de nya stadgarna hållits. Tidigare hölls de innan nyår men fr.o.m. 2020 kommer de att hållas efter. Mötet hölls i god anda och efter mötet åts smörgåstårta.
22 medlemmar deltog på mötet och antagligen hade det kommit fler om det inte snöat, blåst och regnat.
Intresserade kan läsa årsmötesprotokollet och den ekonomiska redovisningen för 2019. Protokollet och redovisningen är inte undertecknade av säkerhetsskäl. De undertecknade protokollen finns hos ordförande.
Styrelsen är inte konstituerad ännu. Så fort det är klart kommer sidan om styrelsen att uppdateras.
Styrelsen
200128 Så var det dags för ÅRSMÖTE. Årsmötet hålls i år den 16/2 kl. 17:00 i Mathuset i norr, Besiktningsvägen 10 (bakom Systembolaget på Storheden) i Luleå.
Efter årsmötet bjuds alla på smörgåstårta och kaffe. Hela kallelsen finns att läsa här.
Varmt välkomna!
Styrelsen
190912 Så var både surströmmingsfesten och arbetshelgen över. SMHI lyckades skrämma iväg många gäster från surströmmingsfesten. Trotts det kom det ca 50 personer som åt god fisk, deltog i det uppskattade lotteriet, och dansade långt in på natten. Tack alla sponsorer för lotterivinster!
Till arbetshelgen kom nog många för att de som var där inte behövde slita ihjäl sig för att få allt som behöver göras gjort innan vintern. Dock måste sägas att det ändå hade varit bra med fler deltagare. De som deltog hade trevligt både i arbete under lördagen och på den gemensamma middagen under kvällen och den efterföljande bastun.
Måste dock få citera den äldre damen som såg pensionärerna som höll på med bryggorna i Kohamn. Hon sa "MEN VART ÄR ALLA UNGDOMAR" och det undrade pensionärerna också.
Bilder från sommaren har lagts ut i albumet.
Tack för i år och väl mött nästa säsong. /Styrelsen
190901 Lördag och söndag 7-8/9 är det dags att vinterställa vår anläggning i Gårdsviken. Det finns en hel del att göra så för att inte några ska behöva slita hund så vill styrelsen att så många som möjligt kan ställa upp. Hämtning från Hällhamn ordnas för de som bara vill  komma över dan eller kanske sova över i gäststugan, givetvis avgiftsfritt. På lördagen bjuder TBK på mat som blivit kvar sedan surströmmingsfesten. Eventuella frågor besvaras av Camilla, 070-202 60 06
190819 En video från Gårdsviken 2019 finns att se på youtube.
190801 Välkommen till årets surströmmingsfest lördagen den 24/8 i Gårdsviken. Klockan 19:00 samlas vi vid borden. Bidrag gärna med lotterivinster om ni har möjlighet. Kuvertavgift 100:-  /Styrelsen
190524 I år är det vårfixarhelg 8-9 juni. Som vanligt är det mycket som ska göras i uppstarten av säsongen. TBK vill naturligtvis ha så mycket hjälp som möjligt av alla som har möjlighet att ställa upp med en hjälpande hand. Många händer gör allt både lättare och roligare. Välkomna! Styrelsen
190416 Det är tyvärr många som glömt betala medlemsavgiften för 2019. Det ställer till problem för kassören som har att sköta registret, dels lokalt för TBK och dels på SBU. Medlemmar som inte betalar kan tas bort från SBU:s register eftersom TBK har en kostnad gentemot SBU. Om uppgifter om medlem tas bort från SBU kommer inte tidningen Båtliv att skickas ut. Betala snarast om ni avser att stå kvar som medlem och avser ni att lämna TBK så hör av er till kassören.
190207 För att hemsidan ska få bättre stabilitet så har vi bytt server. Om ni som läsare upptäcker att länkar inte fungerar eller något annat är galet så skicka ett mail till 0921.14044@telia.com och berätta vad som inte fungerar.
190107 På medlemsmötet den 4/2 antogs de nya stadgarna som förslogs på årsmötet. De kan läsas här.
190105

Styrelsen föreslår ändringar i klubbens stadgar som till vissa delar är otidsenliga, och för att göra detta krävs enligt nuvarande stadgar beslut på Årsmötet samt ytterligare ett Medlemsmöte.
Med anledning av detta bjuds in härmed in till ett extra medlemsmöte i Töre Båtklubb.
Tid:
       4 Februari 2019,   kl 18:00
Plats:    ABF-huset i Töre
Syftet med ändringar i stadgarna går i korthet ut på:
1 Ändring från brutet räkenskapsår (1/10 – 31/9) till kalenderår.
2 Anpassning av stadgarna för att bli tidsenliga och överensstämma med de som Svenska Båtunionen föreslår.
Förslaget till nya stadgar kan i sin helhet Läsas här
Väl mött
/ Styrelsen

181203 Så var var 2019 årsmöte avklarat. 27 medlemmar kom till mötet vilket får sägas vara en bra siffra. En ny styrelse har valts och beslut togs om stadgeändring. Denna ändring träder inte i kraft förrän ett extra medlemsmöte har hållits och att deltagarna på detta möte har godkänt ändringarna. Medlemmarna kommer att kallas till detta möte. Styrelsens sammansättning för 2019 finns att läsa under länken "styrelse" högst upp på sidan. 
Några extra bilder har lagts till i albumet för 2018.
181107 Årets årsmöte hålls klockan 17:00 i  ABF's lokal, Skolvägen 2, i Töre.
I år kommer vi bl.a. att diskutera förslag på ändringar i TBK:s stadgar. Ändring av dessa stadgar kan ske efter beslut av två på varandra följande möten, varav åtminstone ett är årsmöte. Därför är det viktigt med en bra uppslutning på mötet.
Personlig kallelse kommer att skickas ut senare.
Efter mötet bjuds på smörgåstårta.
Välkomna! Styrelsen
1809006 Arbetshelgen närmar sig. Det är mycket som ska fixas inför vintern så styrelsen skulle uppskatta om ni har möjlighet att hjälpa till! Många händer gör jobbet roligare:) På lördag kväll är det gemensam middag som TBK står för. Om ni inte kan komma med båt kan vi hämta er i Hällhamn. Ring 070-396 77 99 om ni behöver transport. Det går även att övernatta i klubbstugan eller i gäststugan gratis. Det finns fyra bäddar \Styrelsen
180822 Arbetshelgen är flyttad en vecka framåt (alltså till 15-16/9) pga att det blir flest deltagare då.
180718 Några bilder från början av sommaren har lagts ut i albumet.
180716 Testar att använda en gästbok igen. Vi får stå ut med reklam men om det fungerar som det ska så kanske vi bestämmer att betala för en reklamfri gästbok. Länk till gästboken finns i huvudmenyn.
180707 Hemsidan har tidvis legat nere sedan midsommar pga. serverproblem. Det har inte heller gåt att uppdatera sidan men nu verkar problemet vara löst.
180707 Vädret blev lika dåligt som utlovat om inte värre. Trots nordlig vind på 18-20m/s och hällregn på em. så kom 14 båtar för att fira midsommar i Gårdsviken. Vädret var som värst på eftermiddagen och några blev sjösjuka bara av att ligga vid bryggan men vädret lugnade sig under kvällen så ingen behövde söka annan natthamn. Konstateras kan att om inte de nya bryggorna funnits så hade ingen legat kvar.
Det blev sillunch och och middag i klubbstugan och stämningen var god trots att midsommarvädret var det värsta i TBK:s historia.
180620 Vädret för midsommar, speciellt midsommarafton, ser inte ut att bli någon höjdare. Vi får se hur många som kan tänkas komma. Om inte annat får man ligga i Kohamn midsommarafton eftersom ganska stark nordvind och regn utlovas. Blir intressant att se hur många tappra som dyker upp!
180604 I år tänkte vi testa att bara ha matrikeln digital. Du som medlem har fått den via e-post i pdf-format tidigare men du kan även öppna den här och ladda ner den.
180604 Nu till helgen 9-10 juni har vi vårfixarhelg vid anläggningen på Bergön. Då fixar vi till anläggningen inför säsongen. Vill man jobba finns det allt från lätta till mer omfattande jobb. Målning, krattning och ev. bryggjusteringar etc. Vill man bara njuta av tillvaron är det också OK.
Välkomna. Styrelsen
180415 Styrelsen tackar de 14 som  ställde upp och såg till att veden till Kohamn fixades och även taken på bastu och omklädningsrum skottades av. Vi fick en underbar dag med arbete och grillning i Kohamn. Nu väntar vi bara på att att isarna ska ge med sig och släppa fram våra båtar i stället för våra skotrar.
180406 Vi kommer att göra ett försöka att samla ihop lite ved till Kohamn söndagen den 15/4. Några har anmält sig att komma och hjälpa till men än finns det plats för fler frivilliga:) Kom med egen skoter eller bli hämtade på "Rolands isväg". Om ni inte vet var det är så ta kontakt med Lasse, 070-396 77 99
180317 Nu närmar sig båtsäsongen sakta men säkert. Men innan båten ska fixas och sjösättas så skulle det vara önskvärt att så många som möjligt skulle kunna medverka då det nu börjar vara dags för vedhuggning samt att transportera den till Kohamn.
Förslag finns att ta det den 7/4 eller 8/4.
Om vi är många så är det fort avklarat.
Denna text finns även på Facebook och ni som vill göra en insats kan gör det där eller skicka ett mail till Camilla Nilsson. (flismilla@hotmail.com)
Mvh. Styrelsen
180126 Styrelsen har haft sitt första möte för 2018 och den nya styrelsen är nu fastställd.
Vi står inför en hel del arbete innan ALLT är återställt efter förra sommarens myckna arbete. Styrelsen ser fram mot många hjälpsamma händer under 2018.
En uppdaterad verksamhetsplan kommer att läggas ut snart, vedkörning mm.
171213 Så var årsmötet 2017 avklarat. 21 medlemmar besökte mötet varav 12 från styrelsen det gångna året. Synd att inte fler visar sitt intresse för föreningens väl och ve! Den nya styrelsen kommer att läggas ut på hemsidan efter det konstituerande styrelsemötet i januari.
Protokollet från mötet, samt verksamhetsberättelsen och revisionsberättelsen finns att läsa här.
171112 Du kallas till årsmöte söndagen den 3/12 klockan 18:00. I år samlas vi i en föreningslokal på Snövägen 163 på Björkskatan i Luleå. Det kan vara lite svårt med parkeringsplatser så se upp var du ställer bilen så det inte blir parkeringsböter. Titta på kartan så kanske du hittar lättare.
Läs kallelsen och verksamhetsberättelsen för 2017.
171027 Vi testar nu ett program som heter Coboats. Programmet är gratis och verkar vara ett bra verktyg för att kommunicera inom föreningen. Det går att köra på en "vanlig" dator, (adress: https://app.coboats.se )   smartphone eller läsplatta (ladda ner appen Coboats).  Programmet verkar lätt att använda men du måste själv ta initiativet att vara med vilket vi uppmanar dig att vara. När du laddat ner appen så skapar du en profil och när du har verifierat din e-postadress är det bara att köra. Klicka på "Grupper" och sedan på "Sök efter grupp". Skriv sedan Töre båtklubb. Två grupper dyker upp. Klicka på "Töre båtklubb" om du är medlem eller på "Töre båtklubb styrelse" om du är styrelsemedlem.
Läs mer om Coaboats på:  http://coboats.se
171023 Nu kan du hjälpa TBK att bli nominerad till ÅRETS BÅTKLUBB! Priset till vinnaren är dels äran och en hög av båtartiklar värt mycket pengar. Dessa artiklar kan föreningen använda som priser i t.ex. lotterier. Det är enkelt att rösta, följa bara länken i slutet av texten, det tar bara ett par minuter. RÖSTA! Här är länken  http://www.aretsbatklubb.se
170912 Vi hoppas att vädret blir hyfsat nu till helgen (15-17/9) Nu måste vi göra ett försök att vinterställa anläggningen. Har lagt ut lite bilder från sommaren i albumet "Blandade bilder"
170906 Arbetshelgen 8-10/9är inställd pga. dåligt väder! Planera för helgen 15-17/9 istället.
170830 Den 8-10/9 är årets arbetshelg. TBK önskar att så många som möjligt kan delta, det finns massor som behöver göras inför vintern!! Ju fler vi är desto roligare känns arbetet. På lördagen äter vi surströmmingen (och sillen) som blev över efter surströmmingsfesten. TBK bjuder!
STÄLL UPP OCH HJÄLP TILL !!!
170830 Årets surströmmingsfest blev väl inte den bästa vädermässigt men  trots det satt det ca 60 personer runt borden. Lotteriförsäljningen gick som smort och många fina vinster var det. Tack alla sponsorer! Musiken uppskattades och det var full fart långt in på natten.
På söndagen då alla skulle hem blåste en hård sydlig vind och de som måste hade en rörig hemresa. En del inväntade måndagen för att få lugnare väder.
170802 Nu är entreprenörernas arbeten i projektet klara. För TBK:s del återstår en del kringarbeten. Vi ska bl.a. klä in underdelen på altan till bastun, lägga lite plåttak och färdigställa 12voltssystmet. 

LÖRDAGEN den 19/8 klockan 19:00 hålls årets surströmmingsfest och för er som inte äter strömming finns inlagd sill.
Vi har levande musik och lotterier. Kuvertavgift 150:-, ingen föranmälning.
HJÄLP till att skaffa lotterivinster!
Välkomna, styrelsen.

170706 Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men det har varit fullt upp med många möten och arbeten på plats angående projektet.
Dock börjar "Projektet för ökad tillgänglighet och kapacitet" närma sig slutet. Inom en vecka torde det mesta var klart och nästkommande vecka bestäms invigningsdatum. För er som inte varit på plats har jag lagt ut lite bilder i om vad som hänt t.o.m föregående helg.
Flera medlemmar har hjälp till med arbeten som åligger föreningen i projektet men jag saknar ett större engagemang från många. Det är nästan alltid samma medlemmar som ställer upp. Jag är medveten om att ett flertal har helgarbeten men långt ifrån alla och risken är att de som jobbar mycket lessnar.
170620 Den sena våren med sen islossning gör att projektet i gårdsviken inte kommer att hinna bli färdigställt till midsommar. Därför blir det heller ingen invigning under helgen. Mycket är gjort, de nya bryggorna är på plats, bastuns omklädnings- och duschrum är rivna och håller på att byggas upp. Förhoppningsvis går de att använda under midsommar. De flesta spångar är färdiga och bro och ramper till gäst- och klubbstuga är färdiga. En del arbete återstår, bl.a. byte av dörrar och inredning i handikapptoaletten. När invigning sker är inte bestämt. Meddelande om när det blir invigning kommer att läggas ut på hemsidan.
Midsommar kommer att firas som vanligt med gemensam sillunch på kajen för de som vill delta och om vädret tillåter.
170426 Vi vill kort informera om en ändring i Töre Båtklubbs styrelse. Vår tidigare ordförande Örjan Stenudd har av personliga skäl valt att lämna sitt uppdrag.

 Vice Ordförande Lars Ekerljung träder därmed in som ny ordförande i klubben.

 Vi tackar Örjan för det engagemang och den tid han har lagt på styrelsearbetet i klubben.

 Vill även påminna om årsavgiften för er som inte betalat.

 Styrelsen, Töre Båtklubb

170404 Har lagt ut lite bilder från fortsättningen av projektarbetet. Ett gäng samlades för att få ut allt virke med skoter. Nu är de mesta på plats för att byggnationen ska kunna påbörjas så fort det bara går. Bilder finns i albumet.
170325 Anbudsförfrågan för byggdelen i projektet i GV skickades ut till sex olika företag.  Nu har alla offerter för byggnationen kommit in till styrelsen och efter genomgång så föll valet på Skurholmens måleri och bygg.
Nu kommer så mycket material som möjligt att köras ut till GV med skoter med start vecka 13 och byggnationerna kommer att starta så snart som möjligt, läs mitten på maj.
Det kommer bli en intensiv period i början av säsongen och vissa störningar kommer det att bli under byggfasen. Planerna är att det mesta ska vara klart till midsommar.
170129 Tänkte att var dags med lite info om vad som hänt i föreningen senaste tiden. Den nya styresen har konstituerat sig och hur den ser ut kan du se på styrelsesidan.
Styrelsen har hunnit ha ett antal möten sedan årsmötet där det huvudsakligen har handlat om projektet i Gårdsviken. Offerter på bryggor plus installation av dessa har tagits in och av de offerter TBK fick in föll valet på Norrkust Marina.  Det blir 75m nya betongbryggor som kommer att placeras parallellt med och utanför de befintliga bryggorna. Anbudsunderlag har också skickats ut på byggdelen av projektet. Det gäller spångar, bastuns omklädningsrum, ramper och byte av dörrar i klubbstugan och gäststugan mm. Sista dag för inlämnande av offerter är 28 februari. Därefter kommer offerterna att gås igenom omgående på ett styrelsemöte. Om allt går som planerat kommer vi att kunna ha invigning "nya" Gårdsviken till midsommar.
I sommar kommer TBK att dra ned på vissa aktiviteter eftersom mycket annat arbete kommer att behöva utföras till följd av projektet. Bl.a. utgår danskvällen och plättfesten. Surströmmingsfesten körs som vanligt. Alla aktiviteter för 2017 kan du läsa i verksamhetsplanen.
Snart ska också försök göras för att ta sig ut till GV. En stakad led kommer att dras från Hällhamnshållet ut till GV om isarna är tillförlitliga. Det är en hel del material som ska ut inför projektet och det vore bra om det kan göras med skoter. Mer info om detta och när det kan bli aktuellt kommer att läggas ut här.
170129 Kassören låter meddela att många medlemmars e-postadresser är inaktuella vilket medfört att dessa medlemmar inte gått att nå för inbetalningen av medlemsavgiften. Kassören uppmanar att ni som bytt e-postadress ska höra av er till Peter  (peter.sikstrom@lkab.com) med den rätta adressen. Sprid detta vidare till alla medlemmar ni känner. Kontrollera om ni betalat medlemsavgiften, om inte gör det omgående. Påminn även era båtvänner!
161130 Årsmötet är nära. I år hålls det i ABF:s lokaler, Töre, den 4/12 kl. 18.00.  Vi bjuder på smörgåstårta, kaffe/te och fikabröd. OBS anmäl om ni kommer till Örjan: kusthuset@gmail.com eller ring Örjan på 070-317 58 78. Välkomna!
161017 Nu har projektet "För ökad tillgänglighet och kapacitet i Gårdsviken" startat med grävningar för att röja undan sten och få rätt lutningar så att handikappsanpassade ramper ska kunna byggas. Ni kan se i albumet hur det ser ut i dagsläget.
160928 Börjar med att be om ursäkt för sen uppdatering av sidan. Det har helt enkelt varit för mycket annat som måste prioriteras.

Mycket har hänt och det viktigaste är att TBK har blivit beviljat det bidrag som sökts för att göra Gårdsviken tillgänglig för rörelsehindrade. Detta innebär bl.a. att spångar ska breddas och utökas. Dörrar till toaletter, bastu och stuga ska bytas ut mm. I projektet ingår också att utöka kapaciteten på anläggningen varför fler bryggor planeras att läggas ut. Även andra arbeten kommer att utföras under 2017. Detta kan innebära att viss störning kan uppstå under 2017 men planerna är att anläggningen i stort ska kunna nyttjas som vanligt under projekttiden.
Under hösten har en del förberedelser redan gjorts under några arbetshelger och styrelsen tackar alla som ställt upp under denna höst.

Anläggningen är nu stängd för i år och bryggorna i Gårdsviken är utsvängda för vintern.

Albumet är uppdaterat med inte alltför många bilder från surströmmingsfesten men desto fler från de arbetshelger som varit.

160830 Helgen den 2-4/9 är det dags för höstens fixarhelg. Som vanligt hjälps vi åt med det som behöver göras. När vi är färdig delar vi på sommarens förnödenheter och förfriskningar som finns kvar.
Att göra:
-Förstärka dörren på bodan vid vedbacken samt montera hasp med lås. -Nya ljusslingor och högtryckstvättning av bastun. -Repa Hopptorn. -Flytta vedtraven ute, till under taket. -Rep och flytt av bojar. -Packa retur burk och petflaskor i säckar. -Olja bord på bryggan (om det är torrt nog) -Montera verktygstavlor i elverksbodan. -Kapa upp en tall i Harabollviken (senaste stormen föll en stor tall) -Repa klubbbåten (stormskadorna) -Reparera reservelveket. -Ta ner sommartaket. -Eventuellt lägga ut bryggorna för vintern.
Som ni ser är det mycket att göra så ställ upp för TBK!
Väl mött, Styrelsen
160815 Den 20/8 är dags för årets surströmmingsfest. Klockan 19:00 samlas vi vid borden. Kuvertavgift 100:- plus dryck. Levande orkester och lotteri. Har ni möjlighet att fixa lotterivinster så är det tacksamt.
160804 Så har juli passerat med flera veckor av fint väder med många båtar kring bryggorna. Plättfestlördagen bjöd dock på sämre väder så anslutningen blev inte så stor. Däremot var danskvällen fin men det var inte så mycket folk som vi hade hoppats på. Jag har samlat lit bilder tagna efter midsommar och dom kan ni se här.
160702 Årets midsommar blev lyckad med bra väder och en hel del folk i viken. Det blev flera sittningar med gemensamma luncher och middagar och där emellan tid för solande och lugn och ro.
Bilder från årets
midsommar finns här.
160620 Nu finns lite bilder från försommaren i albumet. Det mest handlar om arbetet efter stormen och den nya bryggan. Men nu kan vi se fram mot midsommar och förhoppningsvis förbättrat väder. TBK:s styrelse tackar alla som ställt upp och möjliggjort att det mesta av arbetet inför sommaren är klart. Här kommer du direkt till albumet från försommaren.
160614 Så var "vårstädarhelgen" över. Fyra båtar var på plats på lördagsmorgonen och två till anslöt under dagen. Stormen gjorde att det vanliga arbetet fick vänta. Allt arbete gick ut på att rensa upp alla träd som fallit kring anläggningen och laga de skador som blivit. Vi har haft en otrolig tur att inte mer blivit skadat. Två tak hade fått mindre skador och en sektion av altantaket hade blåst ner men klarat sig från skador. Klubbåten hade fått skador på styrbords reling eftersom en förtamp gått av. Efter en dags slit från alla tio medlemmar var det mesta upprensat och bortstädat. Bilder från stormens framfart kommer så fort bilder blir tillgängliga.
160613 Nu finns en film från Gårdsviken ute på Youtube. Den filmades av Marcus Hedman och jag har inte jobbat så mycket med filmredigering så det blev som det blev. Se filmen här.
160609 Vi har en del stormskador i Gårdsviken. Fem tallar har blåst omkull framför klubbstugan och sommartaket på verandan är lite skadat. Klubbåtens ena förlina har gått av och en del skador finns på styrbords reling. En boj har släppt men i övrigt är det inga skador. Allt inrapporterat från Ari som ligger med sin seglare i Kohamn. Ari kommer från Wasa och har hjälpt till med rapporteringen och bland annat räddat myggjagaren som höll på att blåsa bort samt tömt klubbåten på vatten. Vi har en del jobb framför oss så hoppas att vädret snart förbättras så att vi hinner rena upp innan midsommar. En tillfällig bild från skadorna kan du se här. Bilden kommer senare att flyttas till ett album.
160601 Vårfixarhelgen 3-6/6 är flyttad pga. utlovade friska nordliga till nordvästliga vindar. Vi samlas istället nästkommande helg 10-12/6. Kanske fler har hunnit sjösätta då.
Övrigt: Den nya bryggan transporterades till Gårdsviken under den gångna helgen och ligger tillfälligt ankrad på eventuellt blivande plats. Pumpen till bastun är lagad och en del städjobb utförda. Om ni mot förmodan skulle åka ut denna helg (3-6/6) så är det tillåtet att städa bastun och storstugan! :) Den strandade bryggan i Kohamn är förhoppningsvis på plats till midsommar. Ett försök att dra loss den har hjorts men lyckades inte. En 30-tons grävmaskin ska efter avslutat jobb på Bergön gå in i Kohamn och försöka få den flott.
160523 Nu är bryggorna i Gårdsviken på plats efter några tidiga medlemmars insats under helgen. Antalet båtar varierade lite men 4-5 st var på plats. Pumpen till bastun behöver lite omsorg men det är på gång. Även en av bryggorna i Kohamn ligger där den ska men den andra, som väger ca 30 ton, är till hälften uppe på land. Kontakt med Kalix kommun om hur problemet ska lösas är på gång. Närmaste aktivitet nu är "vårfixarhelgen" den 3-6/6 så om ni är klara för en insats skulle det uppskattas.
160505 Helgen 3/6-6/6 är det vårfixarhelg med städning av hela anläggningen inför sommaren. Det behövs många händer så kom och gör en insats för TBK.
160505 Helgen 20/5-22/5 är det säsongsstart med bryggutsättning i Gårdsviken och Kohamn. Har du sjösatt och har möjlighet att hjälpa till vore det bra.
160319

På vedkörningsdagen den 12/3 samlades 8st plus några respektive för att köra ihop veden från i höstas. All ved kom till vedbacken under dagen och dessutom höggs det en hel del björk som kördes dels till Kohamn och dels till GV. Lite slitigt blev det och några händer till hade gjort det lättare.
Några övernattade under helgen och fick årets första bastu. Dock inget dopp i havet då vaken var lite för liten.
Den 19/3 träffades några på Rolands isväg för att köra ut 8 järnvägshjul. Dessa ska användas till den nya bryggan och som reserv.  Föret var bästa tänkbara för tunga transporter och på två svängar var alla på plats. Tack ni som ställde upp med skotrar och traktor. Bilder kommer snart från dessa tillfällen.

160303 Lördagen den 12/3 samlas vi vid klubbstugan för att köra ved till anläggningen och till Kohamn om vädret tillåter. Vi hoppas komma igång med arbetet senast klockan 10:00. Styrelsen hoppas att vi blir många så att arbetet går fort. Vi kommer att elda i klubbstugan så att man kan äta lunch i värme. En stakad led finns från Hällhamnshållet till Gårdsviken. Ring Per, 070-669 08 41, eller Örjan, 073-181 14 59 om ni har frågor.
160220

Marina läroverket i Stocksund erbjuder alla fritidsbåtälskare en praktisk navigationskurs på Kanarieöarna i påsk, samt ett skärgårdsläger för ungdomar på ön Norra Idskär i Stockholms skärgård efter midsommar. Läs här

160218 Eftersom den gamla kanoten gått till de sälla jaktmarkerna har styrelsen beslutat om att försöka få tag på en begagnad kanot typ Canadensare. Kanoten är populär och vi hoppas på att få tag på en innan sommaren.  Har du någon eller känner du någon som har en och tänkas sälja den för en hyfsad summa. Hör av dig till någon i styrelsen i så fall.
160216 TBk:s styrelse beslutade på styrelsemötet 2016-02-15 att återgå till den gamla hemsidan då den nya blev för svår att hantera. Det kommer att ta ett tag innan den blir fullt uppdaterad med bilder och annat.
Tanken är att information i kortform kommer att ligga på indexsidan och eventuell kompletterande information på denna sidan.
film